Tag Archives 一品香论坛最新登录网址

Residential building “Brancacci” / Alessandro Luigini

first_imgArchDaily Italy CopyAbout this officeAlessandro LuiginiOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsDabasPescaraResidentialHousingMies van der Rohe Award3D ModelingItalyPublished on December 28, 2012Cite: “Residential building “Brancacci” / Alessandro Luigini” 28 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ SandShowerhansgroheShowers – Raindance SelectWoodEGGERTimberSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaStonesMikado QuartzQuartz Slab – MarbleWoodStructureCraftEngineering – Long-Span StructuresWoodBlumer LehmannAssembly and Logistics of Wood ProjectsHandlesKarcher DesignDoor Handle Madeira ER45Chairs / Benches / CouchesArperModular Sofa – LoopMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?“Brancacci”住宅/Alessandro Luigini事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2006 Residential building “Brancacci” / Alessandro Luigini Residential building “Brancacci” / Alessandro LuiginiSave this projectSaveResidential building “Brancacci” / Alessandro LuiginiSave this picture!© Sergio CamploneApartments•Pescara, Italy Projects Photographs:  Sergio Camplone, Alessandro Luigini+ 26 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/310985/residential-building-brancacci-alessandro-luigini Clipboard Photographscenter_img Area:  560 m² Year Completion year of this architecture project Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/310985/residential-building-brancacci-alessandro-luigini Clipboard “COPY” Architects: Alessandro Luigini Area Area of this architecture project CopySave this picture!© Alessandro LuiginiRecommended ProductsPorcelain StonewareApavisaSlabs – ConcretePorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – 20MMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyText description provided by the architects. The building is in an upgrading area by replacing unqualified and obsolete construction. The size of the project, however, and its location on a side street than the major artery of Viale G. Bovio, urban section of the SS16 Adriatica, confer to this building a exclusively architectonic role, with no possibility of influencing the city around, if not its presence qualifying. In this scenario we have set ourselves the goal of developing a compositive program intentionally in self-referential mode, but that would meet the contingencies of the site, the demands of clients and, more importantly, he had the strength and clarity of a statement of intent: so we wanted to decline, with a didascalic irreverence, the Vitruvian triad Firmitas, Utilitas and Venustas in three separate volumes that the predominant feature descend directly from one single entry in the triad. So the concrete basement, for Firmitas, the stone sharded cube, for the Utilitas, and the Apollonian cube in white plaster, for Venustas, forming three portions of the building making it articulated from the volumetric and material point, and then, rich in continuously changing views: actually there is no surface portion of the building that can be flanked by similarity to another and all the elements that compose this articulated ensamble follow one another as in a film storyreel. Harmonic sequences of perspectives in succession.Save this picture!© Sergio CamploneIn particular, the east elevation features a variability of views generated by the “shards” which open from the facade and have the dual function of limiting the introspection of spacious loggias behind and pick up the light from the south to convey it in places exposed to north.Save this picture!© Sergio CamploneThe concept of the project are provided for some aspects that make the building energy efficient and compatible with the latest views on sustainable construction: all finishing materials, adhesives and impregnating wooden parts are natural and maintain the completely recyclable at end of life of some parts of the building, the optimization of natural light even through the collection of daylight through the “shards” the low transmittance envelope with the self-energy (photovoltaic and solar thermic) and exensive use of LED lighting (all exterior lighting consumes less than 100W) carry the energy demand of the building between 35 and 38 years kWh/sqm per unit.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessNew Trade Fair Building Winning Proposal / Mario Corea ArquitecturaArticlesNew United States Courthouse Competition Entry / NBBJArticlesProject locationAddress:Pescara, Province of Pescara, ItalyLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” Year: last_img read more